maanantai 9. heinäkuuta 2012

Missä, missä se on?

Mihin on hävinnyt Trykkityyki?

No, Trykkityykihän on täällä, mutta Irmeli on vajonnut jonnekkin kirjojen keskelle. Dekkaria dekkarin jälkeen. Olen lukenut Leena Lehtolaisen koko tuontannon, höysteeksi ruotsalaisia naisdekkaristeja ja lisäksi joitakin muita välipaloja esim. Snelmanin Parvekejumalatar.

Minulla on ollut tämä kirjariippuvuus aina, siitä lähtien kun opin lukemaan. Jos annan pikkusormen kirjoille, ei tapahdu mitään muuta. On vain saatava lisää, eikä ympäristöllä ole väliä.

Onneksi kaverit raahaavat minut huomenna reissuun, jospa saisin katki tämän "kamalan" riippuvuussuhteen.

P.S Onko sinulla muuten mielessä mitään hyvää kirjaa? Tai kirjailijaa?

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa kirjojen maailmasta tänne koneelliselle puolelle! Hyvä ettei mitään pahempaa ole sattunut :) - Voisitko koittaa lukea seuraavaksi käsityökirjoja?? Josko syttyisi kipinä vaikka nypläykseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä käsityökirjoja voin lukea- mutta todennäköisesti en nyplää:) Tosin olen jo oppinut, että sen minkä ehdottomasti kieltää niin sitä alkaa harrastamaan.

   Poista
 2. Voi, mukavaa, kun huikkasit jotain! Viimeaikaisista kirjoista ovat parhaiten jääneet mieleen Muhsenin jo aika kauan sitten julkaistu kirja Myyty ja Wassmon Lasi maitoa, kiitos. Molemmat olivat sen verran rankkoja, ettei niitä hetkeen unohda, vaikka lukisi muutakin. Eilen juttelimme Sofi Oksasen kirjasta Puhdistus. Olet varmaankin lukenut sen? Se on yksi parhaista lukemistani kirjoista kautta aikojen. Muuten täällä on etupäässä luettu taide- ja puutarhakirjoja. Eilen opin, että basilika pitää latvoa usein.


  Oikein mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuike uusien lukunautintojen vinkkaamisesta. Tuon Puhdistuksen luin pari vuotta sitten riippukeinussa "autiolla" saarella, kun oli tuo edellinen suuri kirjojen ahmimiskohtaus:)

   Poista
 3. tervetuloa taas blogimaailmaan!

  Dekkareista minun suosikkini on Reijo Mäki.

  Kirjariippuvuudesta pääsee muuten näppärästi eroon, kun aloittaa itse kirjoittamaan kirjaa. Ei kestä lukea yhtään toisten tekstiä, koska huomaa koko ajan miettivänsä ja vertailevansa tyyliä, juonen kulun etenemistä jne. omaan tekstiin.

  Aloitin kirjoittamisen talvella ja uudesta Reijo Mäestä olen lukenut vain pari sivua ja senkin tein koko ajan mumisten "haa, Mäki käyttää lyhyitä lauserakenteita" D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä haluan pitää oman riippuvuuteni noihin muitten kirjoihin - omien ajatusten ja lauseitten pyörittäminen on joskus vähän sellaista:) Kun koskaan ei ole hyvä.

   Odotan mielenkiinnolla kirjaasi! Että minkälaiset lauserakenteet siellä on- onko vaikutteita Reijo Mäestä?

   Poista