sunnuntai 28. elokuuta 2011

Äkkilähtö kiireettömään Valamoon

Päiväretki Valamoon, lähtö aamulla klo 6:00 paikalliselta linja-autoasemalta. Koti on seitsemän kilometrin päästä asemalta -sovittiin ystävättären kanssa, että noudan hänet aamulla jo puoli kuusi, ettei tule kiireitä. Kiireessä on niin epämukava olla!

Heräilin pitkin yötä silloin tällöin - pientä stressiä, ettei vaan myöhästy! Olin päättänyt herätä jo puoli viisi, koska halusin pakata rauhassa, pestä hiukset ja juoda varhaisen aamukahvin. On niin mukava heräillä kiirreettömästi. Samalla voi lukea eilistä lehteä ja miettiä tulevaa viiden tunnin linja-automatkaa.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Herätyskello ei soi, sisäinen kello herättää minut 5:40 eli kahdenkymmenen minuutin kuluttua lähtee bussi! Soitto ystävättärelle:
- Minä nukuin kyllä nyt pommiin
- Ai?
- Saatko sinä keneltäkään kyytiä asemalle?
- No en.
- No, mä olen siellä sitten kymmenen minuutin kuluttua! (matkaa ystävättärelle neljä kilometriä)

Seuraavan kahdenkymmenen minuutin olisin halunut itse nähdä filmiltä. Kuvittele nainen, joka : käy suihkussa, pukee vaatteet, pakkaa reppuun eväät ja meikit(joita ei käytä), rahat, pesee hampaat, etsii sukkia, hukkaa silmälasit ja seuraavaksi puhelimen, löytää molemmat, pukee kengät, heittää tavarat autoon, kaahaa pihasta ja soittaa ystävättärelle: -No problems! Noutaa ystävättären tien varrelta, ajaa nopeusrajoitusten mukaisesti (huom!) halki uinuvan kylä kohti linja-autoasemaa. Pysäköi auton - ja kaksi tyyntä naista nousee autosta, kävelevät kohti pysäkkiä ja saapuvat samanaikaisesti bussin kanssa pysäkille. Eikä kukaan tajua, että toinen naisista on ylittänyt hämäläisen kyvyn toimia nopeasti ja toinen naisista on miettinyt: - Miksi minä tuon Irmelin matkaan pyysin?

Mutta Valamossa olimme kiireettömiä, ja minä olin onnellinen että ystävätär pyysi mukaansa.
....mutta mahtaako enää toista reissua kanssani tehdä? Ei ainakaan retkeä, joka alkaa aikaisin aamulla:)

3 kommenttia:

 1. Huhhuh :D Kuin nopeutetusta filmistä!!

  VastaaPoista
 2. Vähän kiirusta:)

  Meillä on usein äkkilähtöjä, johtuu miehestä:) Ja minusta, koska olen vähitellen tottunut miehen hitaaseen lähtöön, enkä sitten itse pidä kiirettä, D!

  VastaaPoista
 3. :D Hihhih :D Tuon olisi varmasti halunnut nähdä moni muukin :D

  On muuten jostain syystä käynyt niin, että päivityksesi eivät ole päivittyneet minulle asti...onneksi tulin kurkkaamaan! (Bloggeri on reistaillut mulla koko kesän..)

  VastaaPoista