maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kalajuttuja

Ollessani kymmenvuotias tein tietoisen päätöksen, että en kalasta. Vietimme kesää mökillä ja halusin onkia. Ongelma oli, että en voinut laittaa matoa koukkuun. Isosisko laittoi. Kun sain kalan, en voinut irroittaa sitä koukusta. Isosisko irroitti.

Oli kuuma kesäpäivä ja kalatkin halusivat nukkua, mutta minä herättelin niitä mato-ongella ja vetäisin ylös ennenkuin kerkesivät kunnolla edes tarttua kiinni. Isosisko alkoi hermostua - Nyt kyllä lähden! Ja aina juuri silloin sain kalan. Ja arvatkaapa vain kuka irroitti kalan ja laittoi madon- 12 kertaa. No isosisko tietenkin!

Silloin päätin, että minun kalastamiset on kalastettu- jos en kerran osaa laittaa matoa, irroittaa kalaa saatikka perata sitä, on parempi että en kalastele. Kalastus on kuitenkin jännää puuhaa ja myöhemmin vielä kalastelin enon mökillä. Eno vähän naureskeli - eipä taida kalaa tulla? - no ei kai, kun ongessa ei ole edes koukkua! Oli siinä enolla ihmettelemistä.

Ja tänään, melkein neljäkymmentävuotta myöhemmin, kalastin jälleen. Ilman onkea, ilman matoa, ilman mitään! Komea saalis:
Olin postinhakureissulla kahden koiran kanssa, yhytin matkassa kesäisen herrasmiehen. Herra oli ollut ongella, nautiskelemassa kesästä, virvelistä ja kahdestatoista oluesta. Saaliiksi herra oli saanut kuhan. Ja niinhän siinä kävi, että kotiin palatessa minulla oli kaksi koiraa, kasa postia ja komea kuha!

Nyt vain odotan nuorinta poikaa kotiin - perkaamaan kalan. Ja isäntää odotan - valmistamaan kalan. Sillä kaikesta huolimatta, kalaa minä syön ja kuha on lemppari.

6 kommenttia:

 1. Jes, varmasti maistuu herkulliselta:)

  VastaaPoista
 2. Vautsi äiti, oot tehny hienon taustan/ulkoasun!! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä kalajuttu! Ja varmasti maukas kuha.

  VastaaPoista
 4. Kaikki:Hyvää oli kuha ja miesväki toimi juurikin niinkuin pyysin- ihmettelivät kovasti mistä olin kalan saanut:)

  Tytär: Pikkuisen saat vielä auttaa, kun tuo yksi kuva ei ole kohdallaan

  VastaaPoista
 5. Mulla on selvästi päässyt lipsahtamaan jotain ohi...Täällä on "maisemat" muuttuneet!

  Kuha on hyvää, mutta mun ehdoton lemppari on savustettu lahna(Nami nami!)

  Meiltä voisi tuo Ketunpoika lähteä sulle madon koukkuun pistäjäksi ;D

  VastaaPoista