maanantai 6. kesäkuuta 2011

Päivä Laipanmaassa

Laipanmaa on etelä-Suomen suurin yksittäinen metsäalue Kangasalan ja Pälkäneen rajaseudulla. Metsä on talousmetsää, mutta tästä huolimatta sieltä löytyy kauniita paikkoja. Vietimme päivä korvessa tuttavapariskunnan kanssa - välillä he kyllä epäilivät, että eksyksissä ollaan...

Minä luotan mieheen, hän suunnistaa metsässä ja minä kaupungissa, joskus kyllä harmittaa, että mies bongaa aina kaikista risukkoisimmat reitit - ja niin myös tänään.
 Verkkojärvi löytyy läheltä "Matti laavua" parin kilometrin päästä Rajalan kämpää.

Aikoinaan Verkkojärven rannalla asui Matti, joka pelkäsi tulta ja sammakoita. Siksipä hän rakensi mahtavat suojamuurit talonsa ja eläinsuojan ympärille.
Matti taisi tykätä kivien raahaamisesta niin paljon, että teki laiturinkin kivistä.
Matin mökille kävi huonosti, tarina kertoo, jonkun ilkeän ihmisen polttaneen sen ja kivimuurit vain jäi paikoilleen kertomaan Matista ja sammakoista.
Matka jatkui Lammasojalle..

Majavat olivat olleet työssään ja puron päälle ja puroon oli kasattu puita sikinsokin.
Lammasojalle pääsee vain halki risukkoisen metsän ja märän luhdan. Eli taas toteutui se, minkä aina tietää tapahtuvan: risut hakkaa naamaa ja jalkoja. Lopuksi vielä jalat kastuivat suolla.

Isolaippajärveltä löytyi Raatetta


En jaksanut enää kävellä, joten ilmoitin jääväni Isosorsamon rantaan nauttimaan hiljaisuudesta ja kuivattelemaan sukkia -muut vielä kiipesivät ihanalle mäntymäelle. Sukat jäi kuivaamatta, sillä aloinkin etsiä pieniä yksityiskohtia, niistä myöhemmin:)

Hieno päivä hienossa paikassa.

2 kommenttia: