lauantai 7. elokuuta 2010

Praha, turistin silmin

Jos haluat tehdä minun kanssa treffit Prahassa, en suosittele astronomista kelloa tapaamispaikaksi. Opaskirjat kertovat miten se on kaikista helpoin löytää ja siksi siellä kannattaa aina tavata. No, minä ja matkakumppani etsimme kelloa pari tuntia! Onneksi ei ollut treffejä. Kävelimme usein läheltä kelloa, mutta aina vain nurkan takana...


Prahan punaiset katot, ensimmäisenä lentokoneesta näkee juuri nämä katot....


..mutta se mitä lentokoneesta ei todellakaan näe on korkeuserot! Vanhasta kaupungista on aikamoinen kiipeäminen kuninkaanlinnaan. Siis jos haluaa kiivetä, mitä suurin osa turisteista tekee.


Tässäpä vinkki sinulle, joka et halua heti väsyttää jalkojasi ja saada tuhatta ja yhtä rakkoa jalkoihisi: RATIKKA.

Keskustasta pääsee linnan taakse nopeasti ja helposti ratikalla nro 22.Pysäkiltä linnaan on lyhyt matka, ja huomautan, käveleminen on koko ajan alamäkeä!

Julkinen liikenne on hyvää ja halpaa. Halpaa kun muistaa ostaa, ja leimata lipun. Erittäin kallista jos näin ei tee.Praha on täynnä vanhoja rakennuksia (turistialueella siis), toinen toistaan kauniimpia. Lopulta silmä tottuu niihin ja saa suorastaan ähkyn tästä kauneudesta. Alueelta löytyi ainakin yksi nuorempi kuin satavuotias rakennus:

Dancing house.


Tiettävästi en ollut nauttinut apsinttia, joten tässä tapauksessa se oli talo, joka oli vinossa.

3 kommenttia:

  1. Wau, mikä talo! Olisikohan arkkitehti nautiskellut absinttiä:)

    Varmaankin kiva matka, kuvista päätelleen näyttää paikalta, jossa näkemistä riittää.

    VastaaPoista
  2. Hienot varsinkin nuo katot! Voisin syntyä uudestaan puluna ja muuttaa katoille asumaan :)

    VastaaPoista