sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Hauska löytö

Lehtitelinettä silmäillessä käteen osui tämä:

Suomeksi käännetty, Viron suurin käsityölehti. Nopeasti selaten päätin ostaa - enkä katunut päätöstä. En muista, koska olen saanut aikani näin lupsakkaasti kulumaan lehden parissa. Huomasin kulkevani sen kanssa loppupäivän.

Sisällysluettelo lupailee hauskoja asioita.

Vanhoista trikoopaidoista tehty hame.

Käsityöt ovat erilaisia kuin suomalaisissa lehdissä.Nämä on ihania ja luovia. Koko lehti oli jotenkin niin aito, ihmisläheinen, käsityötä ymmärtävä ja innostava. Jutut olivat jo itsessään hauskoja, erilaisia kuin suomalaisissa käsityölehdissä.

Suomalaiset lehdet ovat jotenkin jäykkiä, persoonattomia ja steriilejä. Onhan niissä hyviä ohjeita, mutta niistä puuttuu täysin sielu. Vai mitä sanotte seuraavasta lainauksesta virolaisessa lehdessä: "Mekossa on hyvä liikkua:voit leikkiä lasten kanssa, juosta, kiivetä ja ratsastaa tai vaikka harrastaa jousiammuntaa" Jutussa esitellään mekkoa, jonka koko on numeroa 48 ja 52.

Toivottavasti tätä lehteä jatkossakin julkaistaan suomeksi ja toivottavasti lehti ei lähde matkimaan suomalaista tapaa tehdä julkaisua (seuraava numero ilmestyy muuten helmikuussa).

5 kommenttia:

 1. Ostin saman lehden. Olen sen sisällöstä kanssasi täysin samaa mieltä. Uutta numeroa innolla odotellen :)

  VastaaPoista
 2. kuulostaa kiinnostavalta lehdeltä.

  VastaaPoista
 3. Haa, täytyy suunnistaa kauppaan! Katselin sitä jo ja olin...hmph...ennakkoluuloinen...(tuttua...ei siellä kuitenkaan oo mitään minulle... :P)
  sinisukka

  VastaaPoista
 4. Tii: Kiva kun tykkäsit!
  Sussi ja Sinisukka: kyllä se ainakin kerran kannattaa selata:)

  VastaaPoista
 5. Täytyykin metsästää tuo lehti käsiini, en ole sitä aikaisemmin nähnytkään, kiitos paljon vinkistä!

  VastaaPoista