tiistai 21. huhtikuuta 2009

Löytölankoja

Olen eksynyt purjoviidakkoon. Postaus siitä myöhemmin.

Pääsin kuitenkin pakenemaan ja mikäpä onkaan mielenkiintoisin paikka, kuin meidän vintti (tai anopin). Vintti kaipaa järjestelyä yms. siivousta. Siispä sieltä voi löytyä mitä vain menneisyydestä.

Tässä löytö langanvärjäys- kurssilta viisitoista vuotta sitten. Oli ihanan noitamainen olo hämmentäessä pataa ja odottaessa mitä värejä tulee. Muutamia vuosia sitten ryhdyin kutomaan villapaitaa. Hartiat ja kärsivällisyys pettivät ja pakkasin paketin pahvilaatikkoon. Ja nyt ovat jälleen täällä tänään!


Nyt on pulma, jatkaisinko paidan kutomista vai purkaisinko? Ja mitä sitten tekisin?

Pulmaa lisää kaiketi tuo punainen sävy, kun en ole vaaleanpunainen ihminen. Violetti ja punainen saatiin aikaiseksi ulkomaalaisista kasveista. Keltainen on koiranputkesta ja vihreä nokkosesta.

5 kommenttia:

 1. Moi! Sinulla on todella vintin kätköissä vaikka mitä ihanaa. Hienoja lankoja. Sinut tuntien, olen samaa mieltä, ettei vaaleanpunainen ole sinua, joten kannattaa miettiä, näkeekö valmistamisen vaivan, jos neule ei pääse pitoon. Olen sen vuosien varrella oppinut. Langoista voi olla enemmän hyötyä jossakin muussa...Terkkuja! Minna

  VastaaPoista
 2. Hei! Mitä lankoja!!! Jos eivät ole vielä(kään) mieluisia, niin muutaman lisävuoden marinointi voi auttaa!!?? Selvästi sellaisia inspiraatiota odottavia löytöjä!! On teillä kiinnostava vintti, huomaan...!
  T. Sinisukka

  VastaaPoista
 3. Minna: Olen samaa mieltä, ettei kannata tehdä- vielä. Ehkäpä keksin jotain muuta.

  Sinisukka: Marinointi kuullostaa hyvältä. Voinhan joskus olla vaikka tyttövauvan mummi? Siis joskus 10-15 vuoden päästä.

  VastaaPoista
 4. Ihana aarrekasa! Mäkin haluan vintin. :)

  Suloisia sävyjä. Ei kannata jatkaa vanhan tekemistä, pura ja inspiroidu uudesta, voit nähdä langat ihan uudessa valossa! Mä haluaisin oppia värjäilemään... ja niin paljon muutakin...!

  Älä eksy enää purjoviidakkoon.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille. Puran työn ja kudon siitä joskus jotain - tai myyn kirpparilla.

  VastaaPoista