lauantai 25. huhtikuuta 2009

Entäpä ne taimet?

Lukijat jo tietävät, että olen todellakin ollut eksyksissä purjoviidakossa. Purjoviidakko on vain kasvanut samettikukilla, basilikoilla, tomaateilla yms.

Alunperin pienessä mielessäni oli Suuri ajatus: - "Minähän en kaupan tuotteisiin koske!" Ja kuinkas sitten kävikään?

Ensimmäinen ekologinen teko: Päätän valmistaa itse omat taimiruukut! Näin Strömsö- ohjelmassa valmistettavan hienon "taimentekonuijan". Puutöitä olisi hauska opetella tekemään, mutta nyt siihen ei ole aikaa, enkä halua lähteä kaupasta kalliilla hinnalla ostamaan, on siis keksittävä oma laite.

Silmäilin nurkkia tiukalla ekologisella katseella. Suttunuija! Vanha keräilykokoelma pääsee töihin! Olipa hyvä, että keksin niitä alkaa keräilemään.

Taimentekoruukun tekemiseen tarvitsen siis suttunuijan, sanomalehtiä, sakset, liimapuikon, suttunuijaa hieman suuremman pyöreän astian ja vettä.

Sanomalehti leikataan sopivan korkuiseksi. Suttunuijan ympärille pyöritetään sanomalehteä. Reunaan sipaistaan liimaa.

Pohja painellaan kiinni.

Nuija ja paperi kastellaan veteen ja pyöritetään tiukasti.

Annetaan kuivua. Ja sitten onkin hienoja luonnollisesti hajoavia taimiruukkuja. Tosi ekoteko.

Taimet kasvavat vauhdilla ja tarvitaan lisäruukkuja. Onneksi vessasta löytyi tyhjiä vessapaperihylsyjä. Jo toinen ekoteko!

Vessapaperihylsytkin loppuivat, mutta taimet vain kasvavat enkä viitsi väsätä sanomalehtiruukkuja enempää.

Suuret hiilijalanjäljet vain jäivät perään, kun ajoin autolla markettiin ostamaan turveruukkuja - ja vielä enemmän muoviruukkuja. Se siitä ekologisesta teosta..

Seuraava pulma on löytää valoisia kasvupaikkoja.

Kotona asuvalle nuorelle miehelle ehdotin, että muutama kasvi piristäisi kummasti hänenkin kirjoituspöytäänsä. Ei kuulemma kiinnostanut. Yritin todistaa kasvien parantavasta voimasta. Nuorimies kieltäytyi ystävällisen kohteliaasti (siksipä kärsiikin nyt flunssasta!).

Kaikki ikkunalaudat ja pöydät on vallattu.

Vintistä löytyi käyttämätön hylly, näin kasvit pääsevät korkeammalle kasvamaan.

Kylppärin hyllykkö haettiin myös ratkaisuksi.

Tilanne tällähetkellä: ruukut on loppu, multa on loppu, tila on loppu - mutta taimia vaan riittää.

4 kommenttia:

 1. juu kuule miä oon oikein ylpeä siusta ja siun ekoteoistasi. mutta eihän näissäkään hommissa tarvitte kuitenkaan liioitella :D tuo siun taimiinnostukses näyttää tutulta. miä aina laitan vähän tuota ja vähän tätä ja kohta miulla on tuhat tuota ja tätä. ja isännällä tulee hiki kun tajuaa ettei nuo mihinkään olemassa olevaan penkkiin sovi. hih. kevät on ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana määrä taimia. Tuossa riittää tehtävää ja istutettavaa. Kevät on tosiaan mukavaa aikaa.

  T. Sussi

  VastaaPoista
 3. Paljon pikkupurkkeja oletkin aikaan saanut. Itse olen kans noita potteja vähän tehnyt(kääräsin vain pienen pilttipurkin ympärille sanomalehteä) ja vcpaperin hylsyjä käytellyt. Mukavaa ekotekoa nämä:)

  VastaaPoista
 4. Varjoyrtti: Nuorempana saatoinkin olla ehdoton, mutta niinkuin näkyi, en enää. Saapa nähdä mahtuuko meidänkän kasvimaalle mitään?

  Sussi: No ei ainakaan tekemisen puute pääse yllättämään:)

  Eija: Olen samaa mieltä, tämä on mukavaa. Hymyilyttää oikein omat touhut välillä.

  VastaaPoista