lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kirjallista tuotantoako?

Lukeminen on aina ollut intohimoni. Se on vaan siitä vaarallista, että unohdun kirjan tarinaan useammaksi päiväksi. Neljännellä luokalla uskonnonkirjaan piti piirtää kuva "mikä minusta tulee isona?" Minä piirsin itseni pöydän ääreen kirjoittamaan kynällä- minusta tulee kirjailija!

No, ikä tekee tehtävänsä, ensinnäkin olisi todella raskasta kirjoittaa kynällä, toisekseen edes apteekissa ei osata lukea käsialaani, kolmanneksi pilkkusäännötkin pitäisi osata, pitäisi olla hyvät istumalihakset ja hyvät hartiat,ehkäpä pitäisi olla vielä jotain sanottavaakin?

Mutta nyt olen kaikesta tästä huolimatta alkanut tehdä kirjaa- eikä pilkkusäännöistä tarvitse välittää, eikä kenenkään ei tarvitse tulkita omituisia kirjaimia.
Tähän kirjaan tarvitaan kangassilppua, ompelukone, lankaa, hyvät istumalihakset ja huonot hartiat. Samalla olen kuunnellut "satukasettia" Khaled Hosseini, Tuhat loistavaa aurinkoa
Maanantaina tämä "kirja" pitäisi olla valmis- viimeistely vaan on niin...niin, en millään jaksaisi viimeistellä. Sitäkin kirjailijan täytyisi kai osata. Onneksi oikeat kirjailijat yleensä osaavat asiansa- ainakin Hosseini osasi kirjoittaa mielenkiintoisen kirjan.

5 kommenttia:

 1. Ihana kirja. Täytyis varmaan kokeilla tuollaista kirjoittamista, se vois sujua paremmin kuin perinteisen teoksen työstäminen. Sinulla on muuten kivoja kirjontoja blogissasi ja kiva, taiteellinen ote!

  VastaaPoista
 2. Kirjailijana olo ei tosiaan ole helppoa, ja loppuvaiheessa tulee kustannustoimittaja, joka karsii ja käskee tekemään muutoksia...

  Mutta tämä kirjanteko sai minut todella uteliaaksi, minkälainen kirja tulee?

  VastaaPoista
 3. Auli: Voi kiitos paljon! Amatööri on ihan otettu kun ammattilainen kommentoi:)

  Sussi:Kyllä se valmis kirja joskus tässä paljastetaan, mutta ei taida huomiseksi tulla- mitäköhän ope sanoo?
  Mutta tämän kirjan voi laittaa vaikka pään alle, ja unet tulevat helposti. Tenttikirjat kun yleensä ovat niin kovia tähän puuhaan:)

  VastaaPoista
 4. Miten ihana kirja! Sulla on tosiaan reipas ja taiteellinen ote ja täytyy sulla olla myös innostava ope. Onnittelen!

  t.tuike

  VastaaPoista
 5. Houkutteleva ja kauniisti toteutettu kirja.. saa mielikuvituksen lentoon!

  Opettajana tietenkin heti ajattelin, miten hieno tuollainen kirja olisi tehdä luokan kanssa. Jokainen oppilas saisi kirjasta pätkän, johon tekisi käsityönä "sivun". Ja sitten sivuista tehtäisiin tyynyt, joihin saa painaa pään, kun luen luokassa kirjaa ääneen :)

  VastaaPoista