tiistai 2. helmikuuta 2010

Haastetta osa III

Loppuvuoden haaste alkoi valmistua. Kirjontaa pyyhkeen verran, ihmiseltä jolla neula ei pysy kädessä. Ihmiseltä, joka huomasi pari vuotta sitten, että silmäneulojen silmä on pienentynyt!

Kauheaa ihmisen hämäystä, tosin vanha sanonta "käynti optikolla riittää" auttoi tähänkin pulmaan.

Annoin tälle työlle nimen "haaste". Kukin voi ymmärtää sen miten haluaa, joku voi vaikka keksiäkin.

Työhön piti liittää kuva, josta idea lähti. Itse en halunnut paperista versiota työhön liittää, joten ostin käsityömessuilta kopioitavaa kangasta, johon kuva kopioidaan suoraan - ei siis silittämisiä!

Marita Liulian työssä nainen on harson takana. Siitä keksin liittää nämä kirpparilta ostetut virkkuutyöt, ensin maalasin ne kangasväreillä.

Näiden pitsipallojen lisäksi kirjailin taivaalle tähtiä tai salamoita? Tarkkasilmäinen tunnistaa siellä vanhoja viikinkien riimuja.

Puu kaipasi valoa. Tosin meikäläisen varjostukset sattuvat tulemaan vähän sieltä sun täältä.

Maankamaralle alkoi kasvaa kukkia, jopa punainen kukinto löytyy.

Maassa heinä kasvaa vähän sinne ja tänne.

Loppujen lopuksi tässä työssä vaikeinta oli lopettaa tekeminen. Nyt se on valmis.

6 kommenttia:

 1. Upea. Arvaa et oon vähän kade.
  t.Puusilmä Pipsafi

  VastaaPoista
 2. Upea, niin paljon erilaisia yksityiskohtia! Oma mielikuva Lapista vain voimistui, nyt tuli heti mieleen tarkka paikkakin: Aakenustunturi ympäristöineen.

  VastaaPoista
 3. Mahtava!!! Kerrassaan hienot nuo varjostuksetkin, olet selvästi paneutunut työhön kauan ja kypsytellyt aihetta - se näkyy!! Hienosti se pihapuu mukana :)
  Nyt vaan kunniapaikalle seinälle!
  sinisukka

  VastaaPoista
 4. Ai mahoton. Kertakaikkiaan! Olen ihan myyty, kaunis, sisältörikas ja miten monikerroksinen!!!Olet kyllä aika mimmi! HIENO!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Puusilmä Pipsafi!

  Sussi: Hauska kuulla,että tällainen paikka löytyisi. Mutta täytyy sanoa, että taustalla ajatuksissa on ollut myös lappi ja samaanit. Siis sittenhän olen onnistunut aikas hyvin. Täytyykin googlata missä kyseinen tunturi on:)

  Sinisukalle kiitos kannustavista sanoista:)

  Satu: Kuullostaa hyvältä olla aikas mimmi:) Mutta olen kyllä itsekin tyytyväinen, ja ennenkaikkea tosi yllättynyt - kaikenlaista se ihminen pystyy tekemään...

  VastaaPoista
 6. Wau! Wau! Ja vielä kerran wau! Upea!

  VastaaPoista