lauantai 30. tammikuuta 2010

Haastetta osa I

Viime aikoina blogin pitäminen on ollut retuperällä, syyn kerron tässä. Syksyllä kehuin aloittaneeni uuden harrastuksen, kokeilevan käsityönilmaisun. Syksy on mennyt miettiessä, pähkäillessä, ommellessa ja taas miettiessä. Ja lopulta aivan mieletön tunne "teinkö minä tosiaan tämän?". Haastetta ja itsensä ylittämistä on riittänyt.

Tämän blogin alkuperäinen tarkoitus oli saada tämän huushollin kertyneet materiaalit järjestykseen, uudelleenkäyttöön tai uudelleenkiertoon. Sama tarkoitus tuolla kurssilla - siis en halua ostaa "oikeasta" kaupasta mitään, kirpparilta saan tehdä löytöjä.

Projektiin tarvitsin yhden euron maksavan vanhan pellavaliinan, sekä nurkista löytyneitä lankoja. Oikeaan kangaskauppaan jouduin, kun tarvitsin hyvää kovikekangasta. Materiaalit projektiin maksoivat noin 5 €.

Tehtävänä oli valmistaa kirjontatyö. Aihe määräytyi kuvasta, jonka sai valita esim. lehdestä. Kuvaksi valitsin jo aiemmin blogissani nähdyn Marita Liulian Arabesquen.Tässä vaiheessa on myönnettävä, että kirjominen on viimeisin käsityön muoto, josta olen kiinnostunut. Peruskoulun seitsemännellä luokalla opettaja haukkui kirjomistyöni ala-arvoiseksi. Päätin tuosta hetkestä, etten koskaan moista enää tee. "Koskaan" kestää näemme kolmisenkymmentä vuotta.

Edellinen kuva vei minut Turun kautta oman pihaan. Kiva pikku mutka, noin 200 kilometriä suuntaansa. Omasta pihasta löytyi tämä:

Tässäpä oli siis minun kirjontatyöni alustus. Seuraavassa postauksessa toivottavasti saan aikaiseksi esitellä elämäni toisen kirjonnan:)

1 kommentti:

  1. Wau, tämähän meni jännittäväksi. Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraa...

    VastaaPoista