lauantai 14. marraskuuta 2009

Picassoa Ateneumissa

Picasson oikea nimi oli Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso.
Itselleni tieto oli uusi. Tosin uskallan tunnustaa, etten tässä vaiheessa tunne Picasson elämäntarinaa pidemmälle.

Ollessani nuorempi päätin, etten pidä Picasson töistä. Onneksi kuulun ihmisiin, jotka voivat muuttaa mielipidettään. Tänään huomasin yllätyksekseni pitäväni joistakin hänen töistään! Joitakin töitä inhosin ja jotkut työt ahdistivat. Ja sitten vielä löytyi tauluja, jotka minusta olivat humoristisia. Voikohan niin suuren taiteilijan työt olla huomoristisia?

Tänään näin 200 Picasson taideteosta, määrä on todella pieni, sillä herra on tehnyt n. 10000 työtä. Siihen määrään mahtunee itseä miellyttäviä ja vähemmän miellyttäviä töitä.

Ateneum on tehnyt mahtavan työn saadessaan Picasson töitä näytille. Tänään jonoa oli ulos noin 50 metriä. Ryhmämme pääsi jonon ohi, mutta voin vakuuttaa, että kannattaa jonottaa!

Aidot taulut ovat ihan eri juttu kuin kuvat. Värit ovat ihan erilaiset! Eikä kirjojen tai diojen perusteella voi tietää työn oikeaa kokoa.
Googlen kuvahausta löysin seuraavia töitä, joita voi nähdä myös näyttelyssä.

Vuohi, 1950

Nimeä en muista, mutta mallina on yksi Picasson rakastajattarista.

Kyyhkynen, 1942

Kitara "rakastan Évaa", 1912

Piirtävä Claude, Francoise ja Paloma, 1954

Ylläolevista töistä pidin, mutta värit ovat todellakin huonot!

3 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut vähän ennakkoluuloja Picasson töitä kohtaan, mutta kuvissa olevat vuohi ja kyyhkyhän ovat kauniita(ihastuin aina eläimiin, hih)

  VastaaPoista
 2. Sama juttu täälläkin: ennakkoluuloja oli!! Mutta taideteoksia voi katsoa niin monelta kantilta, minä tuijotin värejä!! Upeita yhdistelmiä! Ja lahjakashan se mies oli oikeestikin!!
  Muuten mun tietolähde käskee kertoon tuon 10 000 teosta VIIDELLÄ!!! Ällistyttäviä lukuja molemmat!
  sinisukka

  VastaaPoista
 3. Kävinpä Pablon töitä katsomassa minäkin. Tunnelmat ovat melkoisen samankaltaiset kuin Sinulla. Tuosta Dora Maarin muotokuvasta pidin minäkin, samoin patsaista. Heti näyttelyn näkemisen jälkeen oli vähän sekava olo, mutta kyllä se poiki kaikenlaisia ideoita. Vaikuttavaa.
  Muuten, mukavan tuntuinen blogi SInulla :)

  VastaaPoista