maanantai 31. elokuuta 2009

Tutkimusretkellä pölypallojen seassa, osa 3

Mikään ei ole niin tylsää kuin ajaa yksin autolla pitkää matkaa, varsinkin jos radio kuuluu huonosti. Omaa epävireistä ääntään ei loputtomiin jaksa kuunnella. Mutta kun pitää silmät auki, voi löytää kyltin "Kirppari"! Tylsän autoilun pelastus. Sitä paitsi, on tärkeätä pysähtyä välillä, ettei nukahda.

Kirppari ei kyllä ollut mikään hyvä kirppari, mutta tein hauskan löydön:

Korillinen vanhoja värjäysaineita!


En tiedä, voiko niitä enää käyttää, mutta tekstit pussin kyljissä ovat kyllä verrattoman hauskoja.

..."Tavara jäähtyy väriliemessä." Siis tavara! Kyseessä oli puuvillalanka.

"Kylmävesivärjäys. Tätä menetelmää voidaan käyttää silkille, pumpulille, liinavaatteille ja tekosilkille--HUOM. Äskettäin keksittyä tekosilkkilajia (asetaattia) ei toistaiseksi voi värjätä millään kotivärillä. Ainoastaan erikoisvärjäämöt voivat sen tehdä."

Jokaikisessä pussinkyljessä kuluttajaa Teititellään! Ja kehoitetaan vielä katsomaan takasivu.

Nyt on väriä, mistä valita:

Vaalea-alkaali, kaneli-ruskea, santeli-ruuni, nahka-ruuni, vaaleanruskeahko,syvämusta,öljypuunvihreä,resedanvihreä, Santarmisininen, kullankeltainen, ruosteenruskea, puolukanpunainen ja suomensininen.

Enää tarvitsee selvittää mitä on ruuni? Entä kumpi on paremman värinen santarmisininen vai suomensininen? Ja vihreän ystävänä voi vain pohtia resedanvihreän sävyä.


Tämän "taiteellisen värin" pussin kyljessä lukee: "Tehdas ei takaa näytteen mukaista värjäystulosta ellei oheisia värjäysohjeita tarkoin noudateta."

Pulma tuli eteen, missä ohjeet? Onneksi viimeinen laatikko oli ehjä ja siellä on ohjeet. Jos värjäys epäonnistuu mahtaako Kas-Kas osakeyhtiö Helsingissä vastata numeroon 478531?


- Odottakaas vähän, kun tuo Emäntä tuosta lähtee... Minä aloitan värjäyshommat!

4 kommenttia:

 1. Haa, odotan mielenkiinnolla minkävärinen koira löytyy seuraavasta postauksesta.....voiskohan niitä kokeilla hiuksiin????
  pöhköllä tuulella, sinisukka

  VastaaPoista
 2. Sinisukka: Siiri näytti tykkäävän "suomensinisestä" Ihan hyvä väri, mutta ehkäpä en kehtaa kulkea sinisen koiran kanssa raitilla:) Punkkariajat on jo ohitettu...

  VastaaPoista
 3. Olisiko santarminsininen Siiri sitten poliiisikoira? Hih... Ranskassa taisi santarmeilla olla tummansiniset asut jos oikein muistan.

  Ja eikös aikoinaan ollut kaskas- kenkälankkia.

  Tosi mainion löydön olet tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Sussi: Siiristä Poliisikoira, kuullostaa hyvältä! Rosvotkin joutuisivat huomamattaan kiinni, kun niitä alkaisi naurattamaan pikkukoiran elkeet. Tällähetkellä Siiri harjoitelee pidätystä. Se vetää peiton aina emännän päältä ja sitten loikkaa päälle. Näin hyvin koulutettuna koira on mitä mainioin poliisin kumppani:)

  VastaaPoista