sunnuntai 16. elokuuta 2009

Siirin sunnuntai

Siirin emäntä, isäntä ja iso koira päättivät lähteä "Sunnuntai-lenkille". Perheen kaikilla lenkeillä on omat nimet esim. peltolenkki, kartsi eli kartanolenkki, pidennetty kartsi, ekstra pidennetty kartsi, apteekkarinlenkki, kantokylänlenkki, takametsälenkki, sorakuoppa, Jaakon takametsät yms.

Näin muu perhe tietää tarkalleen missä perheenjäsenet vuorollaan kulkevat. Isännän tassut tosin kulkevat huomattavasti pidemmälle ja nimet kulkevat karttalehdillä, mistä muilla ei ole hajuakaan.

Tänään Siiri sai tutustua sunnuntailenkkiin, joka oli hänen pisin lenkkinsä tähän mennessä. Matkalla oli tietysti uusia hajuja ja iso tie, missä autot ajoivat liian lujaa. Metsäosuuden jälkeen alkoi vielä sataa.

Lähellä kotia tuli vastaan kylälle tullut uusi musta schäfer. Siiriä hieman pelotti. Isosisko kuitenkin rähjäsi lahjakkaasti, kunnes emäntä ehdotti isojen koiran vapautusta hihnoista. Aikansa selviteltyä välejään koirat ryhtyivät leikkimään. Siirikin halusi mukaan. Ja sitten juostiin, juostiin ja juostiin. Levättiin välillä ja taas juostiin.

Isot koirat hyppivät kevein askelein, heidän yhteen loikkaan mahtui viisitoista Siirin juoksuaskelta. Ja taivaalta tuli kaatamalla vettä.


Lämpöisen suihkun ja pyyhekuivauksen jälkeen uni maittoi fleecepeiton alla loppupäivän.

1 kommentti:

  1. Voi sentään kun otti Siiriltä voimat tää elinpiirin laajeneminen!! Onneksi on hellä ja rakastava kotiväki, joka ymmärtää hoivata vauveli-hauvelia!!! Voi mussun mussua siellä peiton alla :)
    sinisukka

    VastaaPoista