maanantai 29. kesäkuuta 2009

Turistina Tampereella

Ystävättären kanssa lähdettiin Tampereen Arboretumiin. Tämä on vanha kesätyöpaikkani noin 25 vuoden takaa.

Puut ovat todellakin kasvaneet, nyt ne antavat jo mukavia varjopaikkoja levätä. Kesätyttönä varjoa sai todella hakea. Kerrankin piileskeltiin, siis kitkettiin, villapajukon sisällä, kun paikalle tuli turistiryhmä. Oli hieman noloa kyykkiä pajukossa ja kuvitella olevansa näkymätön, no kyllähän meidät sieltä bongattiin.

Ruusualue. Kunpa tuon huumaavan tuoksun saisi tähän blogiin!

Pensasruusut kukkivat parhaimmillaan.

Jaloruusut vasta aloittelevat kukintaansa.

Vanhasta puistoalueesta löytyy vanhoja rappusia...

...ja vanhoja puita (Höh, eihän se muuten olisi vanha!)

Turistien kuuluu myös istua kahvilla veden äärellä. Paikka löytyi Laukontorilta. Aikoinaan olen asunut Tampereella yli kymmenen vuotta, mutta en koskaan juonut kahvia tällä torilla. -No, en tietenkään, kun se on turistien homma:)
Torilta voi ostaa myös kukkia. Kukat jätettiin siihen ja suunnattiin läheiselle RadioKirppikselle.
Mennessä ystävätär tuumi, että ei taida olla ihan hänen paikkansa, eikä mitään sieltä varmaankaan löydä. Ja niinhän siinä kävi kuten arvelin - kärryt eivät meinanneet olla tarpeeksi tilavat.

Ei maksettu mainos:
Jos tykkää käydä kirppareilla ja käy Tampereella, kannattaa käydä samalla Radiokirpparilla. Se on siisti kirppis, missä tavara tuntuu vaihtuvan.

4 kommenttia:

 1. Kauniin näköinen paikka ja upeita ruusuja. Olen aikoinani opiskellut jonkin aikaa Tampereella (Helsingistä käsin), mutta arboretumista en tiennytkään. Täytyypä käydä joku kerta, samoin siellä kipparilla, kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
 2. Jaloruusu on aivan ihanan värinen. Ja Radiokirppis on yksi parhaimpia kirppareita, pääsispä sinne taas, mutta on nuo Tampereen reissut hieman vähentyneet viime aikoina.

  VastaaPoista
 3. Sussi. Arboretum ei ole kauhean tunnettu, mutta pikkuhiljaa ihmiset ovat sen löytäneet. Jonkin verran ihmisiä makoili ja otti aurinko ja pelaili kesäpelejä.

  Vippe: Radiokirppis vaan on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Voi että oli varmaan hieno reissu!! Puutarha täytyykin pitää mielessä kun poikkeaa sielläpäin - ja sinne kirppikselle näköjään kannattaa mennä, jos kerran ennakkoluuloiset turistitkin sieltä löytöjä tekevät....!! :D
  sinisukka

  VastaaPoista