lauantai 13. kesäkuuta 2009

Mikä ihmeen hiljaisuus?

Pari viikkoa ihminen on paiskinut töitä ja opiskellut viisaita. Mutta mitä ihmettä on tapahtunut puutarhalle? Tähän aikaan vuodesta ihmisen ei pitäisi paiskia töitä ja opiskella viisaita! Puutarhassa on monta, jotka haluavat vallata sen itselleen esim. niin iki-ihanat etanat ja juolavehnät.

Tietenkin itse kivat kasvitkin haluavat puutarhan vallata. Mutta täytyy tunnustaa, että on se ihan väärin, että kasvit siellä keskenänsä ihastelevat toisiaan!

Ihminen päättää lähteä aamuretkelle katsomaan, mitä vihermaailmaan kuuluu?


Siperian hernepensas on röyhähtänyt valloilleen. Kaikenmaailma kimalaiset ja ampiaiset pörräävät sen kimpussa, sillä kukinto näyttää olevan upeimmillaan. Hernepensaan kukista ei kylläkään taida muut innostua kuin hyönteiset.


Mies toi eräänä vuonna keltamon pihaan, koska "se on niin hieno!" Keltamo onkin viihtynyt pihassa vallan hyvin - nyt sitä saa viikatteella kaataa ihan huoletta.


Halla on vieraillut pihapiirissä. Kotkansiipi on todellinen "hallamittari". Kotkansiipi arvostaa lämmintä ja ottaa heti siipeensä pikku kylmyydestä.


Viimekesänä pihaan tuotiin saippo, mutta tänäkesänä paikalla kasvaakin illakko! Illakko kyllä kuuluu jokaiseen maatiaispihaan, joten ehkäpä se arveli, että nyt on jo aika tähän pihaan muuttaa.


Tarhalemmikki on aina ihanan sininen. Kyseinen tarhalemmikki otettiin huostaan maankaatopaikalta, hyvin tuntuu viihtyvän.


Sireeni kukkii. Kun ihmiset muuttivat tontille, oli paikalla muutama puolikuollut sireenin taimi. Pari vuotta sitten kasvi suostui näyttämään kaksi kukintoa, nyt jo puoli pensasta kukkii.


Tämä vanha kurjenmiekka muutti Tottijärven perillisen mukana. Todennäköisesti aika vanhaa alkuperää.


-Tänä kesänä harakankello muutti pihaan pelkästä mielijohteesta, sanoi mies. Hyvä mielijohde, sillä puutarhaseikkailija tykkää kellokukista.


Nurmitädyke eli kissansilmä on pihan oma orginelli, eli kasvanut omia aikojaan tällä tontilla. Tulla tupsahtaa mistä sattuu.


Tämä angervo muutti pienenä juurivesana pihaan joitakin vuosia sitten. Nyt se on reilusti ihmistä suurempi.


Kasvihuoneesta löytyy vielä elossa olevia punabasilikoita, jotain ne näyttävät kaipaavan.


Tomaatti on selvästi kyllästynyt maitopurkkiin ja haluaa enemmän tilaa.

Peikonkakkarat huutavat kuorossa: Pihalle, pihalle!

Aina ylpeä valkosipuli toteaa tyynesti: Pihalla on kivaa kesät ja talvet! Tämä valkosipulirypäs on alunperin laitettu maahan joulukuussa 2007. Viime kesänä ihminen kuvitteli nostaneensa kaikki vakosipulit maasta, mutta nämä mokomat piilottelivat ja päättivät nähdä vielä tämän kesän.

Hiljaista ei näytä puutarhassa olevan vaan kasvit kasvavat kohisten.

5 kommenttia:

  1. Mmmmmmm....ihanaa kun kaikki kasvaa!! Kyllä kesää tarvitaan ja puutarhan yllätyksiä! Tulee niin hyvälle tuulelle kuviasi katsellessa!
    sinisukka

    VastaaPoista
  2. Hieno ja runsas puutarha teillä siellä, ihasteltavaa ja ihmeteltävää riittää! Veikeät valkosipulitkin!

    VastaaPoista