lauantai 9. toukokuuta 2009

Purjeveneellä taimikkoon

Lauantaiaamu - ei töitä. Mikäpä sen mukavampaa kuin rientää kasvihuoneeseen kastelemaan taimia. Ja siellähän ne odottivat kovasti vettä. Kaikki oli kivaa kunnes... Ensimmäinen etana herätti inhottavan olotilan. - Ei kai vaan nuo limaiset iljetykset ole löytäneet minun puutarhaani! Aina olen inhonnut etanoita, mutta en ole raaskinnut niitä tappaa, eläviä kun ovat.

Mutta tänään kaikki muuttui, seitsemännen etanan jälkeen ei voinut muuta kun kaataa kiehuvaa vettä niitten päälle. Kuolema oli nopea- ja toivottavasti kivuton.

Tämän aamullisen väkivallanteon jälkeen halusin tehdä jotain ihan muuta. Siispä sisälle ompelemaan, aina varmasti löytyy joku keskeneräinen, viimeistelyä vailla oleva työ.

Aiemmin keväällä kokeilin kankaanpainantaa vanhoihin lakanoihin. Nyt päätin tehdä näistä tekeleistä verhot keittiöön. Kokeilin jo aikaisemmin blogissa mainitsemaa estomenetelmää. Kankaasta ei tullut sellaista kuin halusin ja päätinkin kokeilla samaan kankaaseen vielä aurinkovärjäystä. Ja tulikin mielenkiintoinen kuvio.Keittiön verhot. Spiraalit ovat tulleet estomenetelmällä ja kaikki muu aurinkovärjäyksellä.

Aurinkovärjäys on siitä kätevä menetelmä, että siihen sopii aina kankaanvärjäyksen loput värit ja purkin pohjat. Myös epäonnistuneet kankaat saavat uuden elämän pienen aurinkovärjäyksen jälkeen.


-Merellistä tunnelmaa, tuumasi tytär, siksipä hain vintistä purjeveneen. Tämän kokoinen purjevene sopii minulle hyvin ja seilaan sillä mielelläni mustasilmäsusannan taimien joukossa - purjehtimiset jätän sisarelleni, joka ei kestä, jollei pääse kesäisin purjehtimaan ympäri Itämerta.

Aurinkovärjäyksestä löydät tietoa esim. täältä:
http://users.utu.fi/malepe/aurinkovarjays.htm

2 kommenttia:

  1. No mutta tulipas upeat verhot!! Kauniin väriset!
    t.Sinisukka

    VastaaPoista