sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Onko monitoimihuonekaluja?

Kaverin lapsi oli tulossa yöhoitoon. Apua, mihin lapsi laitetaan nukkumaan? Talomme on hieman monimutkainen kokonaisuus, yksi nukkuu siellä, toinen täällä, pari yläkerrassa ja yksi parvella. Lisäksi kissat uuninpankolla ja koira pöydän alla. Siis mihinkä uusi nukkuja laitetaan?

Lapselle ei voi antaa omaan huonetta, sillä varmasti alkaa pelottaa. Lattialle ei voi laittaa, sillä koira suuressa ystävällisyydessään saattaa tulla liian lähelle nukkumaan. Uunin pankolta voi pudota, ja kissatkin varmaan paheksuisivat. Siis mitä?

Onneksi on monitoimihuonekalu!

Aikojen alussa nuorella perheellä oli vähän rahaa ja paljon luovaa mielikuvitusta. Lasten lukumäärä kasvoi ja sänkyjä piti pian saada pieneen tilaan kolme kappaletta. Kummallinen talo ei hyväksynyt tavallisia sänkyjä - eivät sopineet talon hengelle. Mikä neuvoksi?

Silloin talon isäntä näki kaatopaikkakuorman ja hylättyjä koulun ovia! Ovet toimitettiin kummallisen talon pihaan. Väki käänteli ovia ja totesi ne kamalan värisiksi, tylsän harmaiksi. (Miten kukaan voi oppia mitään, jos ovet ovat tuon värisiä?)

Isäntä ratkaisi ongelman: - näistä tulee kerrossängyt! - Ja ne maalaataan, vastasi emäntä.

Ja niin lapset saivat omat sängyt.

Aika kului ja lapsille alkoi valmistua omia huoneita, emäntäkin alkoi kaivata työpöytää. Lopulta (ilkeät) vanhemmat häätivät viimeisen huoneen asukin viereisen huoneen parvelle. Muuttivat mokomat lastenhuoneeseen!


Kerrossängyn alapetistä sai kirjoituspöydän poistamalla laidan.


Yläpetistä tuli varastohyllykkö.

Yleensä ratkaisu onkin nenän edessä! Jos ovesta voi tehdä sängyn, sängystä kirjoituspöydän, niin kyllä kirjoituspöydästä saa taas helposti sängyn!

Tässäpä kelpasi pikkuherran nukkua. Harva lapsi saa kirjoituspöydällä nukkua, koira pöydän alla! Vai mahtoiko suurikokoinen koira tuumata - Onpa hauska kerrankin nukkua sängyn alla!

3 kommenttia:

  1. Ihanan käytännöllistä ja ahhh, niin luovaa touhua!!! Mietin vaan millaisia unia voi nähdä koulun ovien päällä.......varmaan älykkäitä?? Onneks maalasitte ne!!!
    t. sinisukka

    VastaaPoista
  2. Sinisukka: Kyllä voin suositella nukkumista koulun ovien päällä - lapset on aikas fiksuja. Varmaan juuri tämän kasvatusmetodin vuoksi:)

    Sussi: Joskus kyllä välähtää, useimmiten silloin, kun sitä vähiten odottaa:)

    VastaaPoista