perjantai 1. toukokuuta 2009

Keijut pitävät ruusuista

Mies toi viikko sitten ruusuja, aivan ihanan värisiä! Mutta yllättävän äkkiä ne nuukahtivat. Pitkitän ruusujen tuoksua vielä, nyppimällä terälehdet purkkiin. Purkin löysin, yllättäen, vintistä! Purkissa oli ruuvimeisseleitä ja kyniä yms. tilpehööriä. Paremmin nuo terälehdet siihen sopivat.


Taustalla näkyy taimia, joita todellakin on kaikkialla.


Valokuvat eivät tietenkään näytä oikeaa väriä. Ruusut olivat oransseja.

Ruusuhin liittyy hienoja uskomuksia ja tarinoita. Mielestäni nämä tarinat liittyvät kuitenkin ruusuihin, joita ei ole mielettömästi jalostettu. Itse olenkin tavallisten pensasruusujen ystävä, sellaisten maatiaisten. Mutta kyllä nämä jalostetut kasvihuoneruusutkin arvostuksen saavat, jos joku niitä tuo.

Ruusua on käytetty jo vuosituhansia lääkkeenä ja kosmeettisiin aineisiin. Kreikkalaiset uskoivat, että punainen ruusu sai alkunsa Afroditen verestä. Afrodite oli auttamassa Adonista pois kiipelistä ja loukkasi jalkansa okaan.

Väitetään, että kun syö ruusulla höystettyä ruokaa, niin ihminen kykenee lisäämään tietoisuuttaan toisista todellisuuksista. Ruusuntuoksun uskotaan tuovan myös enneunia! Ja tärkeä tieto ukkosenaroille ihmisille: Punaiset ruusut pitävät ukkosen ja magian loitolla!

Tärkeintähän kuitenkin on että, ruusu on rakkauskasveista parhaita.

Näitä hauskoja juttuja voit lukea kirjasta Sinikka Piippo: Kasvien salaiset voimat (Helmi-kustannus 2008). Löysin kirjastosta kyseisen kirjan, mutta taidanpa lisätä sen "toivehankintalistan" kärkeen.

Niin, ja kirjassa sanottiin, että keijut pitävät ruusuista. Siispä ruusuja kannattaa kasvattaa - voi nähdä keijun:)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa saada ruusuja, eikö vaan?! Ja vielä oransseja...
    Haikeudella, Sinisukka

    VastaaPoista
  2. Kivoja ruusuajatuksia! Kaunis purkki, kuin tehty ruusunlehdille.
    Ja keijuja on...

    VastaaPoista