perjantai 15. toukokuuta 2009

"ARKI"

Jälleen olen seikkaillut anopin vintillä. Käteen jäi tällainen vanha pyyhe. Alareunassa lukee "desing: Eeva Lauste-Simola"

Pyyhkeen nimi on "Arki"

Yritin googlettaa tietoa tästä Lauste-Simolasta, mutta en löytänyt oikeastaan mitään. Tosin löysin toisen blogin, jolla oli saman suunnittelijan pyyhe "Kananpojat". Hänkin oli yrittänyt löytää tietoa, siinä onnistumatta.

Toinen maininta Eeva Lauste-Simolasta oli huuto.netissä. Joku oli joskus yrittänyt myydä hänen pyyhkeen nimeltä "Suvi".

Tiedätkö sinä hänestä jotain, tai mistä ylipäätänsä voisi keksiä kysellä?

7 kommenttia:

  1. Hieno pyyhe. Tekijä on minulle tuntematon, onkohan olemassa mitään hakuteosta suomalaisista tekstiilisuunnittelijoista? Tai yrityksistä, jotka niitä tuolloin valmistivat?

    VastaaPoista
  2. Hieno löytö! Luulen halutuksi tavaraksi, näyttää niin "retrolta"!
    Suunnittelijan nimi ei ole tuttu, mutta varmasti joku tietää. Hoida hellästi aarrettasi!!
    sinisukka

    VastaaPoista
  3. Sinulle on viestiä blogissani:)

    VastaaPoista
  4. Olisikohan sama Eeva Lauste joka on ainakin suunnitellut ryijyn "Kaskenpoltto"?
    http://www.sylvisalonen.fi/Kaskenpoltto.htm

    VastaaPoista
  5. Löysin eilen Keltaisen samanlaisen "Arki" pyyheliinan! Näin vintageen hurahtaneena en minäkään löytänyt tekisjästä tietoa netistä!

    VastaaPoista
  6. Hei, Eeva Lauste-Simola (1930-2014) on äitini. Hän oli Turun Piiirustuskoulun ja Ateneumin käynyt tekstiilitaiteilija. Uraa hän teki mm. Turun Verkatehtaalla ja Silossa. Hänellä oli myös oma yritys "Taidematto" nimeltään. Äiti kuoli juuri, ja siksi lähdin katsomaan mitä google hänestä kertoo..Hän lopetti ansiotyöt 70-luvulla ja omistautui lapsilleen ja kodille. Terveisin, Anna

    VastaaPoista
  7. Eeva Lausteen suunnittelema ryijy "Kaskenpoltto" on meillä Lapin mökillä. Mukava tietää jotakin suunnittelijasta. Alkaa ryijykin elämään eri tavalla

    VastaaPoista