perjantai 6. maaliskuuta 2009

Otto ratsastusretkellä


Otto Karhunen, ikä 21 v, päätti lähteä ratsastusretkelle mäntymetsään. Kypärä päähän, viitta selkään ja menoksi. Ratsuksi Otto valitsi Pampulan, Salama yrittää pysyä perässä.

Hevostytön tarinan mukaan Pampula on tullut meille 7 vuotiaana, joten nyt se on noin 17 vuotias. Salama on Pampulan varsa, iältänsä 9v.Aikoinaan hevoset ovat olleet kovassa käytössä ja vaihtoivat laidunaluettaan tiheään tahtiin pienen hevostytön avustamana. Koskaan ei tiennyt mistä ne kurkistavat.

Todellisuudessa Pampula on rakennettu "kakkosnelosesta", talon rakennusjätteistä noin 10-12 vuotta sitten, Salama on tullut vuotta myöhemmin. Samoista aineista rakennettu, tietenkin, kun sukua ovat. Satulana on vanha räsymatto ja jalustimina vanhat voimistelurenkaat.

Nyt hevoset ovat jo eläkkeellä ja pysähtyneet tälle niitylle. Vanhuus ja harmaus näkyy jo päässä, jonkinsortin "jäkälä-ihottumaa". Salama, vaikka nuorempi onkin, on jo jaloiltansa huonokuntonen. Päivät se nojailee puuhun, ettei kaatuisi. Pienikin tönäisy voi koitua turmioksi.

Otolla on päässään Novita lehdessä olleen ohjeen mukaan neulottu ja huovutettu hattu. Lehden numeroa en muista, mutta suunnittelija oli Anne-Maija Immonen. Lanka oli Huopanen ja väri oli ohjeessa punainen. Vihreänä neulotusta tuli ihan eri näköinen.

Oton päällä on Kauhavan Kangasaitan lenkkimohairista neulottu huivi.

3 kommenttia:

 1. Terveisiä Otto Karhuselle!! Komeat ovat varusteet ja heppa aivan kadehdittava!! Ratsastusretkillä voidaan tavata, toivoo Simeoni ja emäntänsä Sinisukka

  VastaaPoista
 2. Pitänee kutsua keväämmällä eläinlääkäri, voisi hieman tarkistaa Salaman jalkoja. Ja kunnon harjauskin voisi tehdä hyvää.

  VastaaPoista
 3. Sinisukka: Meidän hevosilla on aina ollut hienot varusteet:)
  Vippe: Harjaus voisi todellakin tehdä hyvää, pelkään kuitenkin pahoin, että kaikki "karvat" lähtevät samantien pois. Vanhemmiten Salamasta on tullut kiukkuinen, joten tuskin päästäisi eläinlääkäriä lähelle. Haluaa vaan nojailla siihen puuhun.

  VastaaPoista